[recipe-box]

Ingredienser
1 blomkålshoved – delt i buketter
1 skalotteløg – skåret i tern
½ fennikel – skåret i grove tern
1 fed hvidløg – groft hakket
1 stor kartoffel
1 tsk koriander
1 tsk spidskommen
ca 2 spsk limesaft
salt og peber
2 spsk olivenolie
2 dl hvidvin
½ liter hønsebouillon
1½ dl fløde
3 dl mælk
4 skiver god bacon
Sådan gør du:

1. Rist alle ingredienserne i olivenolie i en stor gryde, uden at det tager farve.

2. Tilsæt vin og bouillon og lad det koge til ca halvdelen af væsken er kogt væk.

3. Blend grøntsagssuppen godt.

4. Hæld tilbage i gryden og tilsæt føde og mælk – koges godt igennem.

5. Rist 4 skiver god bacon – afkøl og hak det fint – topping til suppen