Sundhed på bosteder
- Vejledning til børn, unge eller borgere på bosted.
- Vejledning til personale om sund kost og etablering af kostpolitik. F.eks. afholdelse af workshop med emnet ” hvordan balancerer vi i hverdagen mellem borgernes ret til selvbestemmelse og offentlige krav til KRAM faktorer.”
- På institutioner/ bosteder for børn, kan emnet være: Etablering af en kostpolitik. Hvordan kan vi arbejde med at give børnene mod på at spise varieret, sundt og mærke egen appetit og sult.
Rådgivning til institutioner/bosteder
1 time med forberedende møde, hvor jeg lærer jeres institution at kende, hvad er praksis og hvilke udfordringer har i.
- Fælles kostforedrag – hvordan lever vi op til retningslinjerne fra kosthåndbogen – få styr på hvad er fakta og hvad er fake news om sundhed. + Opskrifthæfte med livretterne og mængder når man laver mad til mange.
- Pris: 3500 kr, ca 1½ time
- Intro til kostpolitik – hvilke emner skal i have på her ud over retningslinjer for måltiderne, fx hvad gør vi ved fødselsdage, højtider, drikkevarer til måltider, madplan. Her holder vi en workshop.
- Pris: 5500 kr, ca 2 timer
- Diætistkonsulent i forhold til enkelte borgere med særligt behov.
- Pris: 1000 kr. ( vejledning med kostplan)
- Konsulenttime 1000 kr.
- Hjælp til hjemtagning af den varme mad. Pris efter aftale
Referencer
Jeg har været hos: Børnehuset Buen-Hillerød.
SPUC Helsingør, Koppelhusene i Græsted. Aleris Skipperstræde og Kirkeledet.
Her siger personale og ledere efterfølgende: Vi holder oftere vores madplaner, maden er sundere uden at gå på kompromis med livretterne og der er større enighed omkring tilrettelæggelsen af maden.
Margueritten og Åbjerggård, som er døgntilbud til børn og unge med udviklingshæmning.
Her er citat fra sygeplejerske Henriette Stenlien von Hadeln Løve:
”3Kløveren har i foråret 2022 haft et forløb med Marina. Marina har klædt alle medarbejdere på, så 3Kløveren nu har fået en fælles viden om sund og varieret kost med udgangspunkt i sundhedsstyrelsens anbefalinger. Derefter er der udarbejdet en tværfaglig koststrategi på hvert barn, hvor Marina i høj grad har bidraget med gode ideer til svære problemstillinger som blandt andet autistiske spisemønstre, opskrifter hertil, kost til forebyggelse af dehydrering samt obstipation hos børnene. Alle Marinas guldkorn skal nu ud og leve i praksis, så 3Kløverens børn får en specifik kost til netop deres behov”.
Artikel i bladet Social Udvikling 2020
file:///C:/Users/Di%C3%A6tisten/Downloads/Artikel%20i%20Social%20Udvikling.pdf